maanantai 18. toukokuuta 2015

Lomalenkki

 


Juoksu on siitä mukava harrastus, että se kulkee mukana sinne minne sinäkin  menet. Vietimme viikonloppuvapaata perheen kanssa Naantalissa ja suuntasin illalla tietenkin pienelle juoksulenkille. Samalla korkkasin virallisesti maratonvalmistautumisen käyntiin ja päätin puolikkaalta palauttelun.

Viikko puolimaratonin jälkeen on mennyt vähän sekalaisissa tunnelmissa. Maanantaina vietin tunnin uimahallissa ja säästelin jalkoja vapaauintia harjoitellen. Tiistaina kävin pienellä 30 minuutin juoksulenkillä ja tajusin jalkojen olevan varsin väsyneitä lauantain hilpaisusta. Keskiviikkona kertasimme PT:n kanssa lihaskuntotreenit tulevalle parille kuukaudelle ja torstaina lepäsin.

Perjantain juoksulenkki tuntui jo paljon mukavammalta. Joten nyt käsillä ovat viimeiset mahdollisuudet totutella juoksemiseen ennen kesäkuun lopun polkumaratonia. Seuraavat viikot mennään kaavalla 3-4 juoksulenkkiä per viikko. Yksi juoksulenkki näistä on aina ns. pitkä lenkki ja loput lyhyempiä lenkkejä. Joissakin lenkeissä on vetoharjoituksia. Lihaskuntoa harjoittelen yhdistettynä johonkin viikon lyhyemmästä lenkistä. Sain PT Sarilta hyvät ohjeet oman kehon painolla harjoitteluun. Muutamassa liikkeessä käytän kahvakuulaa apuna.

Viikkoon mahtuu pari lepopäivää ja yksi tai kaksi muuta harjoitusta vähän fiiliksen mukaan. Lähinnä käyn uimassa tai pyöräilemässä. Ja suunnistus sopii yhdistettäväksi juoksuharjoitteluun, jos iltarasteille kaipaan. Metsässä juokseminen toki kuuluu kuvioon, kun suunnitelmassa on polkumaraton.


Perjantain juoksulenkin maisemat eivät olleet kovin polkuiset. Enemmänkin nautiskelin juoksun lomassa Naantalin tunnelmallisista kaupunkimaisemista. Näin toukokuussa kaupunki on perjantai iltaisin vielä hiljainen. Toista on kesäkuussa ja Muumimaailman avauduttua. Lenkin lomassa minua tosin pyydettiin kuvaamaan muutamaa romanttisissa tunnelmissa käyskentelevää nuorta paria.

No onhan tämä Naantali romanttinen paikka. Vaikka iltalenkillä juosten. Laukussa lenkkarit, juoksutrikoot ja ylimääräinen paita eivät reissussakaan paljon paina. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti